Skip to main content
Update asupra Burselor
    Saptamana trecuta a fost una interesanta si Fundamentalul a anulat multe din scenariile pe care le aveam, de aceea este important sa stam departe de platforma in timpul stirilor puternice, mai ales CPI, Cash Rate, deoarece am vazut multe miscari prea haotice si menite sa scoata lichiditate din piata. Partea de fundamental o stiti, in fiecare duminica seara sau luni o aveti pe grupul de Discord Esio Academy, la fel si calendarul economic. Este vital sa va protejati capitalul mai ales daca sunteti la inceput de drum!
Daca nu esti in Comunitatea de Discord poti accesa linkul:
    As dori acum sa raspund public la cateva intrebari adresate in privat de catre unii dintre voi. Poate vor beneficia mai multi de aceste informatii.
1. „De ce a scazut dolarul daca inflatia a iesit mai mica decat se astepta?”
Corect, pare ilogic, va inteleg 100% modul de gandire. In timp veti observa ca pietele in perioade bune sunt reactive (s-a intamplat ceva piata reactioneaza in consecinta) si in perioade mai tulburi sunt deseori anticipative (reactioneaza acum in urma unei asteptari a ceva ce urmeaza sa se intample). Cam asta s-a intamplat si in cazul dolarului la CPI.
– Indicii si aurul au crescut si USD a scazut.
Piata a avut o reactie anticipativa in expectativa ca in decembrie FED sa nu mai mareasca Interest Rate cu 0.75% ci cu doar 0.5%. Asta ar insemna primul semn de incetinire de anul acesta. Desi conditiile economice sunt in continuare tulburi, aceasta marire cu 50bp ar pune mai putina presiune pe economie. Pentru ai intelege mai multe va rog sa cititi:  https://esioacademy.ro/cat-mai-scad-bursele/
– Asta inseamna ca Bear Market is over?
Parerea mea personala este ca nu! Ma pot insela bineinteles, sunt doar un om si nu am experienta lui W Buffet sau alti investitori mareti. Parerea mea se bazeaza pe imaginea generala prezentata si in articolul mentionat mai sus. Conditiile economice sunt in continuare subrede, bancile nationale trebuie sa „crush” the supply pentru a rezolva inflatia si asta se intampla in general doar printr-o recesiune. Piata mai are de corectat. Nu uitati ca in 2000 si 2008 sp500 a scazut 48 si 58%, deci mai avem loc. ma astept la o revenire a pietei abia din vara sau toamna anului viitor. Pana atunci ma astept la scaderi masive pe imobiliare datorita maririi execesive a ratelor creditelor, robor, facturile la energie si tot asa. Omul normal va avea mai putini bani de cheltuiala si automat mai putini bani de bagat in economie, si de acolo incep sa cada piesele de domino. DPDV tehnic sa nu uitam ca, dintre 20 cele mai mari cresteri intr-o singura zi pe Nasdaq, 16 au fost corectii ale BearMarketurilor.
2. De ce a scazut BTC?
Eu am tot specificat de mult timp, inclusiv si live pe vremea cand am initiat emisiunea aceea pe Youtube. BTC are un prag tehnic intre 8 si 12k si vedem acolo ce face. Acum aceasta scadere rapida a fost generata de o confluenta intre mai multe aspecte: – Sentimentul de nesiguranta din piata crypto. Sunt multi care inca nu inteleg cum functioneaza pietele, ce reprezinta si totusi aleg sa investeasca in ceva ce nu cunosc. Neintelegand corectiile, zonele tehnice, ciclicitatea bear marketurilor actioneaza haotic si „la noroc”. Era foarte mult levier folosit in piata, pozitii masive deschise pe baza entuziasmului ca s-a terminat Bearmarketul si tot asa.
– Lipsa de lichiditate Dupa cum am spus oamenii au mai putini bani de introdus in economie la fel si de investit. Similar si companiile care au trebuit sa vanda mult crypto pentru a putea supravietui acestor vremuri, deci a inceput o cascada de selloff. Dupa toata saga FTX Binance, problema de lichiditate apare la din ce in ce mai multe exchange-uri deci vor mai aparea astfel de exemple.
– Mineritul
Este din ce in ce mai putin sustenabil pentru minerul de rand sa continuie acest proces. Nu mai este rentabil la aceste preturi si unii care facusera credite pentru a cumpara echipamente de mining au dat de dificultati (credite marite, facturi mai mari la energie, BTC cu valoare mica, etc). Sunt foarte multi care, la fel ca si firmele, au inceput sa vanda din BTC acumulat pana acum pentru a putea supravietui acestei „ierni economice”

Te asteptam la cursul gratuit despre ETF-uri pentru a invata mai mult despre economie si cum aceasta influeneaza pietele financiare si investitiile.

 

Te poti inscrie accesand linkul de mai jos

Curs ETF-uri GRATUIT

Leave a Reply