Skip to main content

                                                                 TIPURILE DE ANALIZA TEHNICA

 

 

Capitolul 1: Bazele generale.

 

Pretul este un ca un organism viu, se misca mereu.

Cotatia actuala a inglobat deja toate evenimentele care s-au intamplat pana acum de la evenimente politice si economice, cat si patternuri bazate pe pshihologia colectiva a maselor de oameni.

Pentru a intelege mai bine activitatea pretului pe grafic haideti sa deschidem unul chiar acum indiferent ce instrument financiar alegeti. Care este directia pretului? Ascendenta? Descendenta? Este intr-un range?

Indiferent de directia acestuia haideti sa vedem ce cauzeaza miscarile acestuia.

Totul tine de raportul cerere oferta ca in oricare alta piata libera.

Sa ne imaginam cateva scenarii:

  1. Dacă un bun este considerat valoros, dacă se afla in cantitati mari și dacă este un preț corect, ne putem aștepta la fluctuații subtile ale prețului, dar nimic ingrijorator: Range
  2. Cand stocul acelui bun se micsoreaza, valoarea acestuia va crește atât timp cât există o cerere suficientă pentru acesta. Cu cât cererea este mai mare, cu atât se vinde mai repede și cu atât prețul este mai mare: caracter ascendent.
  3. Dacă oamenii încep să returneze bunul deoarece este de slabă calitate atunci oferta începe să crească și, pentru că s-a dus vestea că articolul nu este chiar foarte bun, cererea va începe să scadă. În curând, oferta este atât de mare încât prețul scade pentru a atrage cumpărătorii. Cu cât cererea scade mai mult și oferta crește, prețul va scădea direct proportional: caracter descendent.

Noi investitorii, intelegand aceste fluctuatii si directia pretului, putem lua decizii de a cumpara sau a vinde in functie de patternurile care se formeaza pe grafic.

Nimic nu este 100% infailibil, dar, intelegand principiile de baza, Price Action ne reduce confuzia si ne poate indica viitoare miscari ale pretului pe grafic.

In aceasta serie de patru articole ne propunem sa discutam, pe rand, despre diversele metode de a analiza un grafic, cat mai obiectiv posibil, cu scopul final de a te ajuta sa intelegi imaginea de ansamblu a studiului unui grafic.

Urmareste site-ul pentru continuare!

Te asteptam la cursul gratuit despre ETF-uri pentru a invata mai mult despre economie, grafice si cum acestea influeneaza pietele financiare si investitiile.

Te poti inscribe accesand linkul de mai jos

https://esioacademy.ro/curs-etf-uri-gratuit/

Leave a Reply