Skip to main content

TIPURI DE ANALIZA

RETAIL

 

Acest articol este o continuare, pentru a vedea imaginea completa va recomand sa incepeti aici:

INTRO: https://esioacademy.ro/tipurile-de-analiza-tehnica-intro/

WYCKOFF: https://esioacademy.ro/tipuri-de-analiza-tehnica-wyckoff/

ELLIOTT WAVES: https://esioacademy.ro/elliott-waves/

 

Capitolul 4: RETAIL: SUPORT / REZISTENTA / TRENDURI

 

 

Analiza tehnica de retail este una dintre cele mai usoare variante de abordare a unui grafic, este ce mai putin complexa. In general noi oferim acest curs gratuit celor care vor sa se specializeze pe tehnica de Supply & Demand (care va fi publicata in articolul viitor).

Aici putem constata doua aspecte generale: Nivelurile de Suport si Rezistenta ale trendurilor cat si cele orizontale. Haideti sa discutam putin despre ele:

NIVELURILE de Suport si Rezistenta ale trendului:

Ne referim la un trend ascendent atunci cand vedem minime si maxime in crestere. Unim minimele cu o linie oblica (support) si maximele la fel (rezistenta). Zona dintre cele doua se numeste canal de oscilatie.  De obicei aceste trenduri pot fi tranzactionate pe fiecare impuls (miscarea active a trendului) prin tranzactii de buy, regulile exacte de setare ale TP-ului cat si a SL-ului vor fi invatate in cursul practic dar imaginea de ansamblu poate fi observata in exemplul de mai sus.

Trendul descendent poate fi observant prin prezenta maximelor si minimelor in scadere, la fel ca si la trendul ascendent, suportul este linia prin care unesc minimele si maximele sunt unite prin rezistenta. Acestea fiind trasate mai lungi ne ofera repere in viitor pana cand pretul iese din canalul de oscilatie.

De data aceasta impulsul este miscarea descendenta, impulsul imi conduce mereu trendul si din acest motiv eu imi propun sa dau sell pe fiecare impuls.

NIVELURILE Orizontale de Suport si Rezistenta:

Dupa cum am invatat de la tehnica Wyckoff, piata va fi destul de des in zone de lateralitate, poate fi acumulare, reacumulare, distributie. Chiar si cand aceasta este intr-o miscare clara (trend ascendent/markup sau descendent/markdown) observam anumite zone orizontale de unde pretul tinde sa reactioneze. Acestea sunt nivelurile orizontale de support si rezistenta. Acestea sunt ca un magnet, tind sa atraga pretul acolo si acesta reactioneaza similar cand ajunge in aceste puncta cheie.

Aici putem aborda tranzactionarea atat pe trapungeri false cat si pe strapungeri reale si consolidarea in canalul de oscilatie superior (sau iferior daca ma aflu intr-un trend descendent).

Capitolul 5 va fi publicat in curand, stay tuned!

Te asteptam la cursul gratuit despre ETF-uri pentru a invata mai mult despre economie, grafice si cum acestea influeneaza pietele financiare si investitiile.

Te poti inscrie accesand linkul de mai jos:

Curs ETF-uri GRATUIT

Leave a Reply