Skip to main content

CE SĂ URMĂRIM SĂPTĂMÂNA ACEASTA

 

După un început de săptămână liniștit, piețele sunt lovite de o avalanșă de date economice americane. Miercuri vor fi publicate cifrele privind inflația CPI, precum și minutele FOMC ale Fed. Inflația PPI și cererile de ajutor de șomaj vor fi publicate joi, iar vânzările cu amănuntul și sentimentul consumatorilor americani vor fi publicate vineri.

 

Comunicările de miercuri privind CPI și FOMC vor fi, probabil, cele mai importante pentru piața din această săptămână, deoarece piețele se așteaptă acum la reduceri ale ratelor înainte de sfârșitul anului, însă Fed a declarat că va menține ratele la un nivel ridicat atât timp cât va fi necesar. Această divergență de puncte de vedere ne pregătește ușor pentru unele mișcări volatile.

VIZIUNEA MACRO

Bulls – atenție!
Haideți să ne apropiem și să analizăm mediul actual al pieței.
Să începem cu piețele de acțiuni. Sentimentul optimist, așa cum arată raportul AAII Bull/Bear, a crescut rapid. De cele mai multe ori, când vedem o creștere a acestui raport, acesta a marcat un vârf pe termen scurt/mediu în S&P 500.

SP500 FEAR AND GREED INDICATOR
Se află în zona de lăcomie și știți cum se spune: “vindeți lăcomia și cumpărați frica”.

” ODIHNEASCĂ-SE ÎN PACE”: CREȘTEREA VENITURILOR.

Un lucru care ar putea sugera că piețele de acțiuni sunt aproape de un top pe termen scurt/mediu este faptul că majorarea câștigurilor a devenit negativă, ceea ce va limita evaluările.

Cum arată economia SUA?
Acesta este un grafic excelent care arată ce se întâmplă atunci când băncile americane restrâng creditarea în măsura în care o fac în prezent. De obicei, urmează o recesiune.

Care ar fi impactul unei recesiuni asupra piețelor de acțiuni?
Mult mai multe scăderi…
Echipa de instrumente derivate a BofA subliniază: “În 8 din ultimele 10 recesiuni, S&P 500 a înregistrat scăderi de peste 20%”.

Cum rămâne cu publicul american?

Majoritatea americanilor nu își pot permite să își plătească ipotecile. Raportul dintre datorii și venituri la creditele ipotecare a ajuns la 44% în 2022, cel mai mare procent înregistrat vreodată. Chiar mai mare decât în 2007-08 Bubble. O mulțime de neplăți / executări silite vin pentru proprietarii de case cu venituri mici.

Credeți că în România este diferit…? Bună glumă!

Doar proprietarii de locuințe au probleme atunci?
De fapt, toți cei care au un card de credit sunt foarte afectați, deoarece ratele dobânzilor la cardurile de credit sunt în creștere.

Cum rămâne cu petrolul și recesiunile?

Petrolul a crescut cu 22% în ultimele 2 săptămâni, deci este vulnerabil la o recalculare a prețului în cazul în care vom avea parte de surprize recesioniste.
Redeschiderea Chinei nu a funcționat cu adevărat când vine vorba de creșterea prețurilor petrolului și, după cum notează BofA, “OPEC înseamnă că prețul petrolului are un minim, dar faptul că petrolul nu crește brusc este un alt indiciu de recesiune”.

Fiți cu ochii pe datele din această săptămână.

Va asteptam la cursurile noastre gratuite pentru a pune bazele educatiei investitionale!

Va puteti inscrie accesand linkul de mai jos:

Curs ETF-uri GRATUIT

Oferta limitata

Daca vreodata ai dorit sa iei controlul asupra viitorului financiar acum este momentul!

Aceste oportunitati pe burse apar o data la 8-10 ani.

ESIO ACADEMY te ajuta sa profiti de ele prin pachetul promotional pentru oamenii hotarati sa schimbe ceva.

Click pe imagine pentru detalii:


Poate te intereseaza si acest articol despre criza energetica:

Update asupra crizei energetice (Apr 2023)

Leave a Reply