Skip to main content

Macrofundamental saptamana 22-28 Mai

 

Sentimentul se apropie de ” Extreme Bear Market “, Criză de criză a plafonului de îndatorare si Graficul macro al deceniului

 

Săptămâna aceasta va aduce rapoarte suplimentare privind câștigurile din comerțul cu amănuntul, actualizări privind piața imobiliară și publicarea indicatorului de inflație preferat al Fed. Miercuri, vom asista la publicarea procesului-verbal al celei mai recente ședințe FOMC a Rezervei Federale, în timpul căreia oficialii au majorat ratele dobânzilor cu un sfert de procent.

Vineri, Biroul de analiză economică (BEA) va publica indicele prețurilor cheltuielilor de consum personal (PCE) din aprilie, măsura inflației preferată de Fed, împreună cu un raport privind încrederea consumatorilor de la Universitatea din Michigan. Informațiile privind vânzările de locuințe noi și în așteptare pentru luna aprilie vor oferi informații suplimentare despre starea pieței imobiliare.

Sentimentul este încă aproape de “urs extrem”.

În ciuda creșterii aparent de neoprit a acțiunilor, indicatorul BofA Bull & Bear este încă foarte aproape de “extrem bear”. Majoritatea oamenilor cred că aceasta este o capcană pentru tauri.

 

Nu există o implicare extinsă.

Nu sunt cifre foarte mari, dar merită totuși remarcat faptul că ultima revenire a acțiunilor nu a fost susținută de intrările de fonduri de acțiuni. În ultimele 4 săptămâni s-au înregistrat ieșiri de peste 10 miliarde de dolari.

 

Deci cine cumpără de fapt acțiuni?

Ei bine, cu siguranță nu sunt “instituțiile”. Acestea au vândut în proporții mari de peste un an.

 

Toate fluxurile se îndreaptă către sectorul tehnologic.

Am abordat acest aspect în detaliu în ultimele săptămâni, așa că nu ar trebui să fie o surpriză faptul că sectorul tehnologic a înregistrat cele mai mari intrări săptămânale din 15 decembrie 2021.

 

Sell-off datorat crizei plafonului de îndatorare?

Merită să păstrați acest fapt în minte. În timpul crizei privind plafonul de îndatorare din 2011, majoritatea pagubelor au fost produse *după ce* s-a ajuns la un acord de creștere a plafonului de îndatorare.

 

Graficul macro al deceniului?

Numai timpul va spune.

 

Poti citi intreg raportul de analiza fundamentala al acestei saptamani accesand linkul de mai jos:

 

Te sfatuiesc sa citesti si urmatoru articol scris saptamana trecuta legat de Big Tech:

Insiderii din Tech isi lichideaza actiunile folosindu-se de acest Rally

 

Ca de obicei, noi nu ne laudam ca suntem cei mai buni analisti!

Nu am inventat nici roata si nici apa calda! Ca si Analiza Fundamentala, aceste informatii sunt preluate din surse externe, centralizate, filtrate si traduse din alte parti, de la oameni care au o pregatire economica net superioara si acces la date mult mai amanuntite decat noi.

Esio Academy nu isi asuma nici un merit, noi suntem simpli investitori care incearca sa ajute comunitatea si sa va ofere informatii care ar putea sa ajute in procesul decizional inainte de a actiona in pietele financiare!

Va asteptam cu drag la cele doua sedinte saptamanale de analiza live si pe canalul nostru de discord unde veti gasi multe informatii relevante si gratuite:

https://discord.gg/8DtKueheuD

 

Va asteptam la cursurile noastre gratuite pentru a pune bazele educatiei investitionale!

Va puteti inscrie accesand linkul de mai jos:

Curs ETF-uri GRATUIT

https://esioacademy.ro/curs-etf-uri-gratuit/

Daca vreodata ai dorit sa iei controlul asupra viitorului financiar acum este momentul!

ESIO ACADEMY te ajuta sa profiti de ele prin pachetul promotional pentru oamenii hotarati sa schimbe ceva.

Click pe imagine pentru detalii:


 

Leave a Reply