Skip to main content

Scăderea încrederii consumatorilor pe fondul dezbaterii privind plafonul de îndatorare

 

Încrederea consumatorilor a scăzut în luna mai.

 

Incertitudinile legate de piața muncii și de perspectivele de afaceri au început să iasă la suprafață în timpul negocierilor în curs privind plafonul de îndatorare.

Dificultatea rețelei Bitcoin se apropie de maximele istorice.

 

 

 

Ieri au fost publicate cifrele privind încrederea consumatorilor din SUA, iar rezultatele din luna mai au scăzut la 102,3, de la o cifră revizuită de 103,7 în luna precedentă.
Pe măsură ce incertitudinile legate de piața muncii și de perspectivele privind deciziile de afaceri au început să iasă la suprafață pe fondul negocierilor privind plafonul de îndatorare, încrederea consumatorilor este în scădere.
Indicele așteptărilor de afaceri al Conference Board a scăzut la cel mai scăzut punct din 2011.
În ciuda acestor îngrijorări, planurile pentru achiziții majore, inclusiv case, mașini și electrocasnice, au crescut, ceea ce indică un consumator rezistent în fața unor rate ale dobânzii mai mari și a unui potențial fiasco fiscal iminent.

 

Câteva date cheie din comunicat:

The Present Situation Index, care indică opiniile consumatorilor cu privire la condițiile actuale de afaceri și de muncă, a scăzut la 148,6 de la 151,8 în aprilie.

The Expectations Index, care reflectă perspectivele pe termen scurt privind veniturile, condițiile de afaceri și ale pieței muncii, a scăzut ușor la 71,5 de la 71,7 în aprilie, indicând o continuare a sentimentului pesimist.

S-a înregistrat o deteriorare semnificativă a condițiilor actuale de ocupare a forței de muncă, proporția consumatorilor care susțin că locurile de muncă sunt “abundente” scăzând de la 47,5% în aprilie la 43,5% în mai.

Încrederea consumatorilor a scăzut în toate categoriile de vârstă și de venituri în ultimele trei luni, dar declinul a fost deosebit de accentuat în rândul consumatorilor cu vârsta de peste 55 de ani.

Așteptările privind inflația pentru următoarele 12 luni au rămas ridicate, dar stabile la o medie de 6,1%, ceea ce demonstrează influența semnificativă a inflației asupra percepției consumatorilor asupra economiei.

Planurile de achiziționare de locuințe s-au menținut la 5,6%, în timp ce intențiile de achiziționare de automobile și de aparate electrocasnice de mare valoare au înregistrat o ușoară creștere față de luna aprilie.

 

 

 

Goldman prevede o pierdere de lichidități în timpul verii

Pe măsură ce negocierile privind plafonul de îndatorare al SUA se apropie de final, analiștii de piață își îndreaptă atenția către sectorul bancar din cauza iminentei scurgeri de lichidități care va fi creată atunci când contul general al Trezoreriei (TGA) va fi reumplut.

Planul Trezoreriei de a-și majora soldul de numerar de la 50 de miliarde de dolari la 600 de miliarde de dolari va iniția o scădere a rezervelor echivalentă cu mai multe creșteri de dobândă, având un impact negativ asupra activelor de risc (actiuni, SP500, BTC) și stresând băncile regionale pe măsură ce depozitele vor fi transferate rapid către fondurile de piață monetară de la băncile mari.

Deși nu este o comparație între două mere, poate fi util să ne uităm la ce s-a întâmplat pe piețe ultima dată când Trezoreria a fost nevoită să își umple cuferele și la efectul ulterior pe care l-a avut asupra diferitelor clase de active.

 

 

Atât Morgan Stanley, cât și Goldman Sachs sunt de acord cu privire la impactul pe piață al unei iminente scurgeri de lichidități.

Prima avertizează asupra riscurilor amplificate ale sistemului bancar și a impactului negativ asupra lichidității pieței din cauza reaprovizionării fondului de către Trezorerie.
Între timp, strategii de la Goldman Sachs își exprimă îngrijorarea cu privire la o restrângere semnificativă a lichidităților între iunie și iulie, din cauza acumulării TGA, a rambursărilor din cadrul operațiunilor de refinanțare pe termen lung cu țintă precisă (Targeted Long-Term Refinancing Operations – TLTRO) în Europa și a restrângerii cantitative suplimentare din partea Rezervei Federale.

 

 

 

Dificultatea Bitcoin a ajuns la un maxim al tuturor timpurilor

În mijlocul zgomotului macro, rețeaua Bitcoin continuă să funcționeze.
Rata de hașurare a rețelei se află la cel mai înalt nivel din toate timpurile, iar în următoarele 24 de ore, dificultatea rețelei este pregătită pentru o ajustare ascendentă la cel mai înalt nivel din toate timpurile.

 

 

 

Chiar și în mijlocul îngrijorărilor macroeconomice pe termen scurt, a teatrului politic în jurul plafonului de îndatorare și a evaluărilor bubble pentru piața bursieră, bitcoin este semnalul care trece prin zgomot.

Garanțiile monetare și propunerea de valoare a Bitcoin nu au fost niciodată mai puternice.

Faptul că rețeaua atinge parametri istorici în același timp în care știrile au uitat de dragul său din 2021 nu face decât să reitereze această realitate.

 

 

 

S-ar putea sa te ajute si articolul urmator:

The suspended Debt Ceiling, ce va face BTC?

 

 

Ca de obicei, noi nu ne laudam ca suntem cei mai buni analisti!

Nu am inventat nici roata si nici apa calda! Ca si Analiza Fundamentala, aceste informatii si grafice sunt preluate din surse externe, centralizate, filtrate si traduse din alte parti, de la oameni care au o pregatire economica net superioara si acces la date mult mai amanuntite decat noi.

Esio Academy nu isi asuma nici un merit, noi suntem simpli investitori care incearca sa ajute comunitatea si sa va ofere informatii care ar putea sa ajute in procesul decizional inainte de a actiona in pietele financiare!

Va asteptam cu drag la cele doua sedinte saptamanale de analiza live si pe canalul nostru de discord unde veti gasi multe informatii relevante si gratuite:

https://discord.gg/8DtKueheuD

 

Va asteptam la cursurile noastre gratuite pentru a pune bazele educatiei investitionale!

Va puteti inscrie accesand linkul de mai jos:

Curs ETF-uri GRATUIT

https://esioacademy.ro/curs-etf-uri-gratuit/

Daca vreodata ai dorit sa iei controlul asupra viitorului financiar acum este momentul!

ESIO ACADEMY te ajuta sa profiti de ele prin pachetul promotional pentru oamenii hotarati sa schimbe ceva.

Click pe imagine pentru detalii:


Leave a Reply