Skip to main content

Raport Analiza Fundamentala Saptamanala:

 

Piete Financiare / Evenimente Economice / Calendar Economic 25 Sept-01 Oct

Evenimentele importante ale saptamanii:

US PCE, EZ Flash CPI, China Caixin PMI

MON: German Ifo (Sep), US National Activity Index (Aug), German State CPIs (Sep)

TUE: Swedish PPI (Aug), US Consumer Confidence (Sep), New Home Sales (Aug) Richmond Fed (Sep)

WED: Spanish Parliament PM Vote re. Feijoo (TBC), CNB Policy Announcement, BoJ Minutes (Jul); German GfK (Oct), Swedish Consumer Confidence (Sep), EZ M3 (Aug), US Durable Goods (Aug)

THU: Banxico Policy Announcement, CBRT Minutes (Sep); EZ Consumer Confidence Final (Sep), German HICP Prelim. (Sep), US PCE Prices Final (Q2), IJC (w/e 18th Sep)

FRI: Chinese Caixin PMIs (Sep), UK GDP (Q2), German Import Prices & Retail Sales (Aug), Swiss KOF (Sep), German Unemployment (Sep), Norwegian Unemployment (Sep), EZ Flash HICP (Sep), US PCE Price Index (Aug)

S-ar putea sa te intereseze si raportul Macro al saptamanii:

LUNI

Nimic care poate misca piata in aceasta zi

 

MARTI

VOT PARLAMENTAR SPANIOL (MARȚI/MIERCURI):

Liderul Partidului Popular, Feijoo, a primit primul mandat din partea regelui pentru a încerca să formeze un guvern, în urma alegerilor din iulie, când nici Feijoo, nici premierul în exercițiu Sanchez nu au reușit să obțină o majoritate de lucru. În prezent, este puțin probabil ca Feijoo să aibă cele 176 de locuri necesare pentru o majoritate absolută în cadrul Congresului și, prin urmare, șansa sa pare să nu mai aibă sorți de izbândă.

Dacă nu reușește, atunci actualul președinte Sanchez va avea șansa de a forma un guvern în octombrie/noiembrie, dar, din nou, nu se așteaptă ca liderul PSOE să reușească să atingă majoritatea.

În scenariul în care ambii contracandidați eșuează, atunci regele ar putea da altora un mandat pentru a forma un guvern sau le-ar permite unuia/ambilor să încerce din nou. Dacă are loc o a doua încercare, atunci pragul este coborât la doar o majoritate simplă, dar acest lucru este în continuare considerat puțin probabil, cu excepția cazului în care Feijoo poate obține cele 172 de voturi pe care le vizează față de cele 170 probabile ale opoziției, scrie Politico, și îi convinge pe separatiștii de la Junts să se abțină.

Având în vedere incertitudinea cu privire la proiectarea numărului de locuri pe care fiecare tabără le va putea obține și dacă vreunul dintre grupurile separatiste poate fi convins să treacă de partea sa sau cel puțin să se abțină, cea mai probabilă cale de urmat este cea a unor noi alegeri generale, care ar urma să aibă loc probabil în primele luni ale anului 2024.

MIERCURI

Australia CPI

Singurul eveniment notabil miercuri este CPI pe Australia.

Sunt putine date in acest moment (duminica) despre CPI. Momentan previziunile asteapta o printare de 5.2%, ultima afisare a fost de 4.9%.

Urmatoarea printare va fi pe data de  Noiembrie

JOI

BANXICO:

În cadrul ședinței anterioare a Bancii Mexicului, banca centrală a lăsat ratele neschimbate, așa cum era de așteptat, în timp ce și-a reiterat orientarea conform căreia consideră că va fi necesar să mențină rata de referință la nivelul actual pentru o perioadă extinsă.
Prin urmare, este probabil ca Banxico să mențină din nou joi ratele neschimbate la 11,25%.
Cu toate acestea, se va acorda o atenție deosebită orientărilor din cadrul acestei ședințe. Cele mai recente date privind inflația din august au arătat că indicatorii principali și de bază pe 12 luni s-au răcit față de precedentul, în conformitate cu așteptările. Între timp, cele mai recente date semestriale din septembrie au arătat că inflația globală M/M s-a redus ușor față de cea anterioară, la fel ca și cea Y/Y.
Cu toate acestea, indicele de bază M/M a accelerat ușor, dar a fost în conformitate cu așteptările, în timp ce indicele de bază Y/Y a scăzut față de prima jumătate a lunii august. Între timp, activitatea economică din iulie a încetinit și a ratat așteptările analiștilor.
Analiștii de la Pantheon Macroeconomics se așteaptă ca orientările Banxico să se modifice pe baza acestor date și consideră că ședința din septembrie reprezintă o ocazie excelentă pentru a face acest lucru.
De asemenea, Pantheon consideră că Banxico va putea începe să reducă treptat ratele la sfârșitul trimestrului al patrulea.

MINUTELE CBRT:

Banca Turciei a optat să se alinieze așteptărilor pieței cu o majorare de 500 de puncte de bază la 30%. Banca a declarat că înăsprirea va continua până când se va obține o îmbunătățire semnificativă a perspectivelor inflației și va fi întărită în continuare atât cât va fi necesar, în timp util și treptat.
De asemenea, CBRT a declarat că va continua să simplifice și să îmbunătățească cadrul micro și macroprudențial existent. În comunicat se menționează că valorile inflației au fost peste așteptări în lunile iulie și august.
Analiștii de la CapEco sugerează că banca centrală “face acum ceea ce mulți investitori au sperat că vor face, majorând brusc ratele dobânzilor și adoptând o poziție mai serioasă față de inflație”, iar “Toate acestea contribuie la menținerea optimismului investitorilor în ceea ce privește schimbarea de politică și la menținerea spread-urilor obligațiunilor suverane în dolari ale Turciei în apropierea minimelor multianuale”. CapEco sugerează că trebuie să se producă mult mai multă înăsprire, deoarece biroul se așteaptă ca ratele să crească la cel puțin 35% până la sfârșitul anului.

VINERI

CHINA CAIXIN PMI:

PMI-urile vor fi publicate într-un moment în care piețele chineze se vor bucura de o vacanță de 8 zile pentru Festivalul de la mijlocul toamnei, care se va desfășura între 29 septembrie și 6 octombrie.
Astfel, activele chinezești nu vor avea șansa de a reacționa la aceste date, deși sondajele ar putea avea un impact macro ca un alt indicator al condițiilor economice. În ceea ce privește indicatorii PMI din august, industria prelucrătoare a fost de 51,0, serviciile de 51,8, iar indicele compozit de 51,7.
Publicarea datelor vine, de asemenea, după o serie de măsuri de stimulare pentru a susține economia aflată în dificultate.
În ceea ce privește comentariile recente, BNS a declarat că economia a înregistrat o accelerare a cererii, dar a adăugat că cererea internă rămâne insuficientă și că trebuie consolidate bazele redresării economice, adăugând în același timp că economia internă se redresează, dar încă se confruntă cu dificultăți și că China ar trebui să se concentreze pe extinderea cererii interne.

EZ FLASH CPI:

Se așteaptă ca indicele IAPC Y/Y din septembrie să scadă la 4,6% de la 5,2%, iar indicatorul de bază să încetinească la 4,9% de la 5,3%.
În raportul anterior, indicele principal IAPC Y/Y a scăzut de la 5,3% la 5,2%, deoarece prețurile energiei au împiedicat o scădere mai semnificativă, în timp ce indicele super-core a scăzut de la 5,5% la 5,3%.
De data aceasta, Moody’s se așteaptă ca prețurile la energie să acționeze ca “principala forță de atracție în sensul scăderii ratei principale”, în timp ce indicele de bază ar trebui să înregistreze, de asemenea, scăderi din cauza unei dezactivări a efectelor de bază în segmentul serviciilor de transport.
Din punct de vedere al politicii monetare, este puțin probabil ca această publicație să aibă un impact semnificativ asupra prețurilor pentru ședința din octombrie, care atribuie o șansă de aproximativ 90% ca rata de depozit să fie menținută la 4,0%.
Cu toate acestea, în cazul în care publicarea rezultatelor va fi sub așteptări și având în vedere indicatorii PMI slabi din septembrie, piețele ar putea începe să devanseze așteptările privind reducerile de dobândă ale BCE, prima reducere de 25 de puncte de bază fiind în prezent estimată până în luna iulie a anului viitor.

US PCE:

Analiștii se așteaptă ca prețurile de bază PCE să crească cu 0,2% M/M în august, egalând rata înregistrată în iulie.
Traderii vor încadra datele în contextul politicii Fed pentru a judeca dacă banca centrală își va urma proiecțiile privind o nouă creștere a ratei în acest an. În timp ce Rezerva Federală a rămas nemișcată în ceea ce privește politica în cadrul conferinței din septembrie, aceasta și-a păstrat opțiunea de a majora în continuare ratele.
Banca centrală și-a majorat ușor proiecția PCE pentru acest an (de la 3,2% an/an la 3,3% față de 3,3%, cât era imprimat în datele din iulie), dar și-a redus perspectiva PCE de bază (la 3,7% an/an de la 3,9% față de 4,2% în datele din iulie).
Abia în 2026, banca centrală consideră că atât inflația globală, cât și cea de bază vor reveni la 2,0%. Președintele Powell a declarat că, deși inflația s-a temperat într-o oarecare măsură, iar așteptările rămân bine ancorate, procesul de coborâre a inflației la 2,0% mai are un drum lung de parcurs și a afirmat că banca centrală va menține ratele în teritoriu restrictiv până când va avea încredere că inflația revine la țintă.
Șeful băncii centrale a avertizat, de asemenea, că revenirea inflației va necesita probabil o perioadă de creștere economică sub nivelul tendinței și o oarecare slăbire a piețelor forței de muncă.
Powell a fost încurajat de ultimele trei rapoarte privind inflația, despre care a spus că au fost foarte bune, dar vrea să vadă mai mult de trei citiri bune.

Aceste articole suplimentare te vor ajuta:

https://www.investing.com/analysis/comics/oil_prices_approaching_dollar_100_could_worsen_inflation_outlook-704

 

 

 

Nota:

Ca de obicei, noi nu ne laudam ca suntem cei mai buni analisti!

Nu am inventat nici roata si nici apa calda! Ca si Analiza Macro, aceste informatii sunt preluate din surse externe, centralizate, filtrate si traduse din alte parti, de la oameni care au o pregatire economica net superioara si acces la date mult mai amanuntite decat noi.

Esio Academy nu isi asuma nici un merit, noi suntem simpli investitori care incearca sa ajute comunitatea si sa va ofere informatii care ar putea sa ajute in procesul decizional inainte de a actiona in pietele financiare!

Va asteptam cu drag la cele doua sedinte saptamanale de analiza live si pe canalul nostru de discord unde veti gasi multe informatii relevante si gratuite:

https://discord.gg/8DtKueheuD

Va asteptam la cursurile noastre gratuite pentru a pune bazele educatiei investitionale!

Va puteti inscrie accesand linkul de mai jos:

Curs ETF-uri GRATUIT

Oferta noastra:

Daca vreodata ai dorit sa iei controlul asupra viitorului financiar acum este momentul!

Aceste oportunitati pe burse apar o data la 8-10 ani.

ESIO ACADEMY te ajuta sa profiti de ele prin pachetul promotional pentru oamenii hotarati sa schimbe ceva.

Click pe imagine pentru detalii:


Leave a Reply