Skip to main content

S&P 500 pare blocat în acest range

Câștigurile continuă să scadă, în prezent cu 4% pe an.

 

Atunci de ce nu scade și mai mult bursa?

Ne aflăm încă într-o piață de bull sau într-o altă raliu de piață bear?

 

 

 

Câștigurile nu mai cresc în termeni nominali, darămite în termeni reali.

Analiștii se așteaptă, de asemenea, ca ele câștigurile SPX să se lupte pe tot parcursul anului 2023 (graficul din dreapta).
De ce?

 

 

 

Creditele ieftine încurajează efectul de levier și, odată cu acesta, cheltuielile nominale și activitatea economică puternica.
Cu o anumită întârziere, câștigurile se redresează.
În prezent, ne aflăm în procesul opus: crearea de credite a stagnat la nivel global, ceea ce reprezintă un obstacol în calea creșterii veniturilor.

Indicele emblematic TMC Global Credit Impulse conduce cu 12 luni în fața virajelor rapide privind creșterea câștigurilor pe acțiune din G5.
Acesta anticipează de câteva trimestre câștiguri mai slabe și, privind în perspectivă, nici situația nu pare a fi grozavă.

 

 

 

 

Atunci când câștigurile nu mai cresc într-un ritm robust pentru o perioadă, companiile sunt obligate să își regândească cheltuielile de bază, cum ar fi cele cu forța de muncă.

Nu este o surpriză faptul că mențiunile de ”reduceri de locuri de muncă” în apelurile privind câștigurile SPX sunt în creștere.

Revendicările sunt, de asemenea, în creștere…tic-tac.

 

 

 

 

Deoarece câștigurile nu mai reprezintă un vânt “din pupă” pentru piețele de acțiuni, singura modalitate de a crea un nou bull market sănătos ar fi prin extinderea evaluărilor.

Evaluările sunt determinate de:
– Sentimentele investitorilor
– Randamentele reale fără risc (care este alternativa?)

Randamentele reale pe termen lung (albastru) ne oferă indicii bune despre evaluări: dacă le permitem investitorilor să câștige o rată reală fără risc mai mare, aceștia vor fi mai puțin dispuși (portocaliu) să plătească multipli mari pentru acțiuni.

Și viceversa.

În prezent, randamentele reale sunt destul de ridicate…

 

 

 

 

…și cum Fed se concentrează asupra inflației, este probabil ca acestea să rămână ridicate pentru o vreme.

Investitorii au o alternativă bună și, prin urmare, este greu ca evaluările să se extindă foarte mult.

Nici punctul de plecare nu este ieftin, cu prime de risc comprimate în cazul acțiunilor americane.

 

 

 

 

Pentru ca un bull market sănătos să înceapă, este nevoie de o creștere puternică a câștigurilor și de o bancă centrală flexibilă, care să permită ca evaluările să se extindă liber.

Astăzi, nu avem niciuna dintre cele două variante.

Acest lucru nu înseamnă că SPX trebuie să scadă cu 20% de aici încolo, dar este greu de argumentat că aici va începe un bull market nou.

Unde am putea greși?

Dacă motorul economic ar reporni și ar surprinde pozitiv toată lumea, împreună cu inflația pe o scădere susținută: cu alte cuvinte, dacă s-ar desfășura o aterizare ușoară.

Cu cele mai proaste condiții din ultimii 40 de ani pentru a cumpăra o casă și cu corporațiile americane forțate să se împrumute la rate ale dobânzii de 5,5%, creditul nu este deloc ieftin și nu sunt pregătit să susțin o un soft landing aici.

 

 

 

Iti recomand si acest articol despre criza creditelor bancare:

Criza creditelor bancare

 

Ca de obicei, noi nu ne laudam ca suntem cei mai buni analisti!

Nu am inventat nici roata si nici apa calda! Ca si Analiza Fundamentala, aceste informatii si grafice sunt preluate din surse externe, centralizate, filtrate si traduse din alte parti, de la oameni care au o pregatire economica net superioara si acces la date mult mai amanuntite decat noi.

Esio Academy nu isi asuma nici un merit, noi suntem simpli investitori care incearca sa ajute comunitatea si sa va ofere informatii care ar putea sa ajute in procesul decizional inainte de a actiona in pietele financiare!

Va asteptam cu drag la cele doua sedinte saptamanale de analiza live si pe canalul nostru de discord unde veti gasi multe informatii relevante si gratuite:

https://discord.gg/8DtKueheuD

 

Va asteptam la cursurile noastre gratuite pentru a pune bazele educatiei investitionale!

Va puteti inscrie accesand linkul de mai jos:

Curs ETF-uri GRATUIT

https://esioacademy.ro/curs-etf-uri-gratuit/

Daca vreodata ai dorit sa iei controlul asupra viitorului financiar acum este momentul!

ESIO ACADEMY te ajuta sa profiti de ele prin pachetul promotional pentru oamenii hotarati sa schimbe ceva.

Click pe imagine pentru detalii:


Leave a Reply