Skip to main content

Obiceiuri sanatoase inainte sa incepi sesiunea de tranzactionare

 

 

 

             Orice performer de top nu sare direct din pat si isi incepe rutina de antrenament. Atletul nu intra instant pe pista de antrenament si nici kaiacistul nu isi ia barca si iese direct pe apa. Dupa aproape 8 ani de Kaiac-canoe de performanta am invatat anumite obiceiuri pre-antrenament care m-au ajutat sa performez mai bine. Am reusit sa adaptez acele principii si in tranzactionare.

Este important ca atunci cand lucram cu bani reali, fie ca sunt ai nostril sau avem un cont funded, sa facem tot posibilul incat sa inclinam balanta in favoarea noastra inainte sa incepem activitatea. 

Rutina care m-a ajutat pana acum este urmatoarea:

  1. Incep cu 20 de minute in care meditez, imi pun gandurile in ordine, imi aduc aminte de ce fac trading si trec in revista greselile din ultima saptamana. Pentru mine este important sa mi aduc mainte care sunt aceste deoarece, dupa cateva tranzactii bune tind sa uit de ele si apoi le repet. Oricat de profitabil ai fi intotdeauna este important sa iti optimizezi procesele.
  2. Verificam care a fost price action-ul, intelegand cum a functionat si unde a ajuns pretul in decursul sesiunii asiatice poate fi un bun indicator a cee ace poate face in timpul sesiunii europene.
  3. Nu vrem sa fim luati prin surprindere de fundamental, nu? Deci este important sa facem update-ul. Fiecare investitor foloseste anumite surse de informare, important este sa iti culegi informatiile si sa fii in tema cu ce s-a intamplat in pietele financiare pana acum
  4. Daca este un graphic pe care ai mai lucrat verifica zonele importante printr-o abordare fresh. Uneori prefer sa dublez graficul si sa incep analiza tehnica de la zero. Astazi poate observ anumite aspect pe care le-am ratat ieri.
  5. Inchei prin vizualizarea tuturor scenariilor care se pot intampla pe instrumentele financiare urmarite. Avand planul A, B si C in minte deja stiu ce confirmari am nevoie la fiecare si cum ar trebui sa reactionez cand una din aceste confirmari apar. Acest exercitiu m-a ajutat sa elimin reactiile emotionale si momentele in care ma intrebam “si.. eu acum ce fac?”.

A fi trader nu inseamna sad ai tunuri sau sa visezi la genti de bani care apar peste noapte. Inseamana munca si pregatire constanta, exact ca in orice alt domeniu de activitate daca vrei cu adevarat sa fii bun.

By failing to prepare, you are preparing to fail”.

Leave a Reply