Skip to main content

Macrofundamental saptamana 24-30 Aprilie

 

Săptămâna aceasta sezonul de câștiguri intră în plină desfășurare, cu rapoarte pentru primul trimestru de la 3 din cele mai mari 4 companii americane după capitalizarea de piață. Marți vor fi publicate cifrele Microsoft și Alphabet, urmate joi de cele ale Amazon. Meta va raporta, de asemenea, veniturile miercuri.

În ceea ce privește datele, joi vom primi cifrele privind PIB-ul SUA, iar vineri vom afla măsura preferată a inflației de către Fed, indicele de bază al prețurilor PCE. Zona euro va publica, de asemenea, vineri cifrele privind PIB-ul, în timp ce rapoartele privind inflația din aprilie ale celor mai mari economii din regiune, Germania, Franța și Spania, vor fi publicate tot vineri.

 

 

 

Piețele de acțiuni sunt cu adevărat în modul chop. De săptămâni întregi sunt în mișcare laterală. Perioadele de volatilitate scăzută tind totuși să preceadă mișcările majore, așa că aceste condiții trebuie tratate cu prudență și trebuie luate în considerare toate eventualitățile.

 

 

Daca luati in considerare si ce v-am detaliat pe Discord- Sentimentul Pietei, incepem sa vedem ca pietele se pregatesc de miscari mari, dupa cum ne arata VIX-ul, posibil scaderi masive deoarece se apropie de minimul din 2021 Noiembrie.

 

 

Amploarea rămâne extrem de redusă. S&P 500 a înregistrat cea mai slabă amplitudine cel puțin din 2005, amintindu-le multora de ceea ce am văzut la sfârșitul anului 2021, înainte de începerea pieței bear. În cazul în care 7 acțiuni cu mega-capitalizare au reprezentat 90% din câștiguri.

 

 

Primele 20 de acțiuni din S&P 500 contribuie la cea mai mare parte a randamentului acestuia

 

 

10 trilioane de dolari în valoare de 10 trilioane de dolari de capitalizare a pieței care se raportează săptămâna aceasta. Peste 60% din piață se va raporta în următoarele două săptămâni. Dacă Mega Caps surprind în sens negativ, fiți atenți…

 

 

Sa nu ne pripim totusi..

 

Până acum, câștigurile sunt bune.

Puțin mai puțin de o cincime din S&P500 a raportat până acum, iar rata de depășire de 75% este mult mai apropiată de cea cu care am fost obișnuiți în ultimii 5 ani.

 

 

Bitcoin Flows revine la viață.
Unul dintre graficele pe care le urmăresc de mult timp dă semne de viață. Fluxurile de intrare în ETF-urile Bitcoin arată cele mai mari intrări în Bitcoin din ultima vreme. Acesta este locul în care se va arăta cumpărarea instituțională de BTC, așa că poate că încep să se acumuleze.

 

 

Achizițiile de aur ale băncilor centrale au atins cel mai ridicat nivel din 1967.
Cateva motive: inflatie, Brics si posibilitatea de criza financiara (Aurul este un instrument de refugiu).
Lumea se schimbă rapid. Păstrați-vă o minte deschisă și pregătiți-vă pentru orice eventualitate.

 

 

 

Ca de obicei, noi nu ne laudam ca suntem cei mai buni analisti!

Nu am inventat nici roata si nici apa calda! Ca si Analiza Fundamentala, aceste informatii sunt preluate din surse externe, centralizate, filtrate si traduse din alte parti, de la oameni care au o pregatire economica net superioara si acces la date mult mai amanuntite decat noi.

Esio Academy nu isi asuma nici un merit, noi suntem simpli investitori care incearca sa ajute comunitatea si sa va ofere informatii care ar putea sa ajute in procesul decizional inainte de a actiona in pietele financiare!

Va asteptam cu drag la cele doua sedinte saptamanale de analiza live si pe canalul nostru de discord unde veti gasi multe informatii relevante si gratuite:

https://discord.gg/8DtKueheuD

 

Va asteptam la cursurile noastre gratuite pentru a pune bazele educatiei investitionale!

Va puteti inscrie accesand linkul de mai jos:

Curs ETF-uri GRATUIT

https://esioacademy.ro/curs-etf-uri-gratuit/

Daca vreodata ai dorit sa iei controlul asupra viitorului financiar acum este momentul!

ESIO ACADEMY te ajuta sa profiti de ele prin pachetul promotional pentru oamenii hotarati sa schimbe ceva.

Click pe imagine pentru detalii:


 

Leave a Reply