Skip to main content

Macrofundamental saptamana 15-21 Mai

 

Poziții “Short” în creștere pe USD, poziționarea extremă a petrolului, Bitcoin are puls?

 

Săptămâna aceasta, piețele vor urmări îndeaproape actualizările privind plafonul datoriei SUA, precum și orice indicații privind viitoarele traiectorii ale ratelor dobânzilor din partea oficialilor Rezervei Federale, deoarece mulți dintre aceștia urmează să vorbească în zilele următoare. Vom primi o mulțime de date economice globale din zona euro, Marea Britanie și China, care vor oferi perspective suplimentare asupra sănătății generale a economiei globale.

De asemenea, SUA va publica marți datele din aprilie privind vânzările cu amănuntul și producția industrială, fiind de așteptat ca vânzările cu amănuntul să își revină. Raportul săptămânal privind cererile inițiale de ajutor de șomaj va fi publicat joi.

Toți ochii sunt ațintiți asupra plafonului de îndatorare.

Toți ochii vor fi, probabil, ațintiți asupra răsturnărilor de situație din cadrul negocierilor privind plafonul datoriei.

În mod interesant, probabil că acest lucru nu este prea rău pentru piață. Dacă ne uităm în urmă la ultimele trei rateuri apropiate pe care le-am văzut, doar unul dintre ele a dus la o subperformanță semnificativă a S&P500. Și în timp ce traiectoria actuală a pieței seamănă cel mai mult cu cea din 2011, S&P500 nu s-a prăbușit cu adevărat până când SUA a fost retrogradată oficial de Standard & Poors.

 

 

Aurul, titlurile de trezorerie americane și #Bitcoin

Acestea ar fi primele trei active în care sa investesti în cazul în care SUA nu ar reuși să ridice plafonul datoriei și ar intra în incapacitate de plată, sugerează datele din cel mai recent sondaj Markets Live Pulse realizat de Bloomberg.

 

 

Cresc pozițiile short pe dolar.

Poziționarea pe dolarul american nu a ajuns încă la niveluri extreme, dar speculatorii și-au mărit pozițiile scurte pe dolar… Contrariștii ar trebui să continue să monitorizeze îndeaproape.

 

Poziționarea Short Oil devine extremă.

Fondurile de hedging petroliere/CTA sunt acum masiv de short net pe contractele futures de petrol. În ultimii cinci ani, Managed Money a mai fost net short doar de trei ori: -la sfârșitul anului 2018, -COVID (3/20), -la sfârșitul anului 2020. Un mare raliu al petrolului a urmat în fiecare caz…

 

 

Bitcoin are un mic puls long term. 

Nimic major, dar semnele de intrări în BTC continuă. Acest grafic ne arată fluxurile instituționale în BTC. Continuăm să monitorizăm îndeaproape.

 

Aurul long…

Este destul de “long” în aceste zile..
Am atins acest subiect săptămâna trecută, dar aurul rămâne ridicat aici. Cei mai mulți sunt acum pe BUY și, ca atare, condițiile pentru un whipsawing rapid pentru a forța mâinile slabe afară din piata rămân în vigoare.

 

 

Producția mondială de aur a atins un nivel record.

O ofertă record înseamnă că este nevoie de o cerere record continuă pentru a menține prețurile aici. Aici intervine si corelarea cu dolarul.

 

S&P 500 2008 vs 2023.

Tot ce fac acum este sa vă da frâu liber creativității. De data aceasta este diferit?

 

Nu uitati si de urmatorul grafic.

Poate va da si el de gandit…

 

Poti citi intreg raportul de analiza fundamentala al acestei saptamani accesand linkul de mai jos:

 

Raport Analiza Fundamentala Saptamanala: Piete Financiare / Evenimente Economice / Calendar Economic 15-21 Mai

 

Te sfatuiesc sa citesti si urmatorul articol scris saptamana trecuta legat de Big Tech:

Insiderii din Tech isi lichideaza actiunile folosindu-se de acest Rally

 

Ca de obicei, noi nu ne laudam ca suntem cei mai buni analisti!

Nu am inventat nici roata si nici apa calda! Ca si Analiza Fundamentala, aceste informatii sunt preluate din surse externe, centralizate, filtrate si traduse din alte parti, de la oameni care au o pregatire economica net superioara si acces la date mult mai amanuntite decat noi.

Esio Academy nu isi asuma nici un merit, noi suntem simpli investitori care incearca sa ajute comunitatea si sa va ofere informatii care ar putea sa ajute in procesul decizional inainte de a actiona in pietele financiare!

Va asteptam cu drag la cele doua sedinte saptamanale de analiza live si pe canalul nostru de discord unde veti gasi multe informatii relevante si gratuite:

https://discord.gg/8DtKueheuD

 

Va asteptam la cursurile noastre gratuite pentru a pune bazele educatiei investitionale!

Va puteti inscrie accesand linkul de mai jos:

Curs ETF-uri GRATUIT

https://esioacademy.ro/curs-etf-uri-gratuit/

Daca vreodata ai dorit sa iei controlul asupra viitorului financiar acum este momentul!

ESIO ACADEMY te ajuta sa profiti de ele prin pachetul promotional pentru oamenii hotarati sa schimbe ceva.

Click pe imagine pentru detalii:


 

Leave a Reply