Skip to main content

Macrofundamental saptamana 12-18 Iun

 

Este timpul, hike sau skip? CPI si FED Decision

 

Acțiunile au încheiat săptămâna trecuta în amestec

– cu S & P care își păstrează statutul de piață BULL recent dobândit….

– trading-ul a fost relativ liniștit

– nu au existat date economice de luat în considerare, deoarece investitorii / comercianții și algo-urile rămân în modul “așteptați și vedeți” înainte de datele CPI & PPI din această săptămână care vor ajuta la determinarea următoarei mișcări a FED….

Acum, cu excepția cazului în care datele privind inflația sunt atât de diferite față de așteptări – pariul este că FED “sare” peste orice creștere miercuri…. lăsând rata fondurilor FED în intervalul 5% – 5,25% la această întâlnire.

Dacă FED ar fi avut vreo schimbare de inimă – ar fi scurs vestea până acum fie la Goldman, fie la WSJ…. (cred că în weekend) și acest lucru nu s-a întâmplat.

Deci, instinctul meu îmi spune că sunt poziționați să nu facă nimic… și apoi să ofere niște îndrumări în continuare de tip hawkish forward guidance, astfel încât nimeni să nu creadă că sunt pe cale să pivoteze și să reducă ratele… Asta nu se întâmplă…. Calea celei mai mici rezistențe pentru rate este în continuare ridicată – după aceea – este un HOLD; ideea unei reduceri a ratelor 2023 a fost acum pusă la culcare, deoarece piețele futures stabilesc acum prețurile pentru un interval de timp de la 1st qtr. 2024 pentru orice reducere – dacă există o reducere.

Alte cateva lucruri de discutat:

 

Tesla si GM

Au facut un parteneriat prin care vor construi peste 10k statii de incarcare Tesla in US. Acest partenetriat a surprins multa lume deoarece marile companii auto au fost favorizate de regimul Biden in timp ce Musk si Tesla au fost la polul opus, probabil nici datele leaked din tweeter despre Biden nu l-au ajutat pe Musk sa fie indragit de regim ..

Actiunile GM si Tesla au crescut in ultima vreme

Germania a raportat o incetinire masiva a economiei.

Oficial este in pragul de recesiune cu doua contractii consecutive. Raportarea anunta ca germanii nu mai pot forta o crestere economica, falimentele au fost si ele din ce in ce mai prezente in ultima perioada, asta imi afecteaza euro si de aceea ne asteptam la scaderi ale acestuia in trimestrul. EURO se asteapta sa scada, intai isi rezolva structurile tehnice si apoi drop, asta va ridica dolarul american.

SP500 desi este ofcial in Bull Market

Structura pe Weekly este in continuare bearish.

 

USD ar putea sa atinga anumite performante in cazul in care FED face vre-o surpriza si mareste rata.

 

TRY se asteapta sa slabesca.

Lira a fost tinuta in frau in ultima perioada de guvernarea lui Erdogan care a castigat din nou alegerile insa actualul presedinte al bancii turcesti nu este vazut bine deloc de catre piete. Nici erdogan nu mai are interesa sa consume lichiditate doar pt a isi tine lira mai sus, a castigat deja alegerile.

Sa vedem daca acum se prabuseste Lira la fel de puternic ca in trecut.

 

JPY incepe sa slabeasca.

Banca Centrala a Japoniei nu are nici un gand sa mareasca rata de referinta vineri.

 

Sunt discutii despre ridicarea nivelului acceptat de inflatie de la 2 la 3%…

Mark Zandi, chief economist la Moody face presiuni in aceasta directie, si FED-ul pare ca au tot discutat despre asta. Mindfuck, nu?

De ce vor sa faca asta? Job-ul lor este sa scada inflatia nu sa modifice baremul.. fiecare trebuie sa isi pazeasca pielea, nu? Supravietuire!

Ce pot spune ei? Ca desi ei se lupta cu inflatia cumva tot ei sunt de vina pentru ea? Stim cu totii ca ei creeaza banii care au dus la inflatie si bailouts pt banci (reserve banking-ul este responsabil pt scaderea puterii de comparare a dolarului).

 

Pareri despre situatia crypto:

SEC este pus cu toate armele pe industria Crypto.

Ultimele victime au fost Coinbase si Binance care acum sunt profund afectate.

Culmea este ca cei de la Coinbase s-au dus la SEC sa li se aprobe listarea la bursa (IPO) si acum aceeasi instituie care le-a aprobat listarea ii da in judecata…

Si mai culmea este ca acelasi Gary Gensler (Head of SEC) care acum da in judecata Binance (sa nu uitam si de Kraken care a fost dat in judecata pentru protocolul de staking), in anul 2019 a aplicat sa fie in consiliul de administratie Binance …

 

 

Problema este ca sistemul bancar este in probleme masive de lichiditate, toti banii din america de fapt sunt datoria altei persoane, income-ul meu este datoria ta si.. invers!

Depozitele bancare au scazut si oamenii isi muta banii in institutii non bancare (multi in crypto, de asta a si aparut, nu? Ca reactie a sistemului care ne-a oferit criza imobiliara). Ce incearca acum este sa sugrume aceasta posibilitate de  a iesi din sistemul bancar de frica unor probleme si mai mari cu bancile.

Ce alta varianta mai buna decat sa puna la pamant zona crypto si, prin reglemantari ulterioare, sa traga crypto in interiorul sistemului bancar? S-ar putea ca in 2025-30 sa vedem exact acest aspect.

Daca reusesc asta atunci si depozitele noastre vor ajunge din nou in banci, rezolva problema de lichiditate!

 

Sa ne mai uitam la cateva date:

 

Am ajuns la lăcomia extremă.

Indicele fricii și lăcomiei indică în sfârșit “Lăcomie extremă”. Acest lucru nu înseamnă că ne prăbușim de aici, dar “banii ușori” au fost făcuți și riscul de inversare este acum mult mai mare.

 

 

 

Cel mai scăzut VIX de la prăbușirea de dinaintea prăbușirii lui Covid, în urmă cu peste 3 ani.

VIX este un bun semnal de teamă pe piețele de acțiuni, deoarece acesta este locul în care marile instituții se “acoperă” (hedge). VIX se află acum la nivelurile de dinainte de Covid și nivelurile de complacere sunt ridicate. Nimeni nu cumpără hedges.

 

 

Mania acoperirii Short-urilor.

Săptămâna aceasta a avut loc o acoperire masivă a pozițiilor short, conform Goldman Sachs Prime Book. Au fost închise pozițiile short sau au fost atinse Stop Losses. Urșii sunt eliminați în masă. Acest lucru nu se întâmplă la minimele pieței… ci la maxime

 

 

 

Cutii de carton care se prăbușesc.

Căutați un indicator principal netradițional al economiei globale? Livrările de cutii de carton continuă să scadă. În curând se vor apropia de nivelurile înregistrate ultima dată în timpul crizei financiare globale.

 

 

Poti citi intreg raportul de analiza fundamentala al acestei saptamani accesand linkul de mai jos:

Raport Analiza Fundamentala Saptamanala: Piete Financiare / Evenimente Economice / Calendar Economic 12-18 Iunie

Ca de obicei, noi nu ne laudam ca suntem cei mai buni analisti!

Nu am inventat nici roata si nici apa calda! Ca si Analiza Fundamentala, aceste informatii sunt preluate din surse externe, centralizate, filtrate si traduse din alte parti, de la oameni care au o pregatire economica net superioara si acces la date mult mai amanuntite decat noi.

Esio Academy nu isi asuma nici un merit, noi suntem simpli investitori care incearca sa ajute comunitatea si sa va ofere informatii care ar putea sa ajute in procesul decizional inainte de a actiona in pietele financiare!

Va asteptam cu drag la cele doua sedinte saptamanale de analiza live si pe canalul nostru de discord unde veti gasi multe informatii relevante si gratuite:

https://discord.gg/8DtKueheuD

Va asteptam la cursurile noastre gratuite pentru a pune bazele educatiei investitionale!

Va puteti inscrie accesand linkul de mai jos:

Curs ETF-uri GRATUIT

https://esioacademy.ro/curs-etf-uri-gratuit/

Daca vreodata ai dorit sa iei controlul asupra viitorului financiar acum este momentul!

ESIO ACADEMY te ajuta sa profiti de ele prin pachetul promotional pentru oamenii hotarati sa schimbe ceva.

Click pe imagine pentru detalii:


 

Leave a Reply