Skip to main content

Macrofundamental saptamana 03-09 Iulie

 

Cum rămâne cu Nasdaq? Bitcoin ETFs? OIL si Sezonalitatea Bullish a acțiunilor

 

Ce urmarim Săptămâna Aceasta?

 

Săptămâna aceasta va fi o săptămână de tranzacționare scurtată de sărbători, piețele americane fiind închise marți pentru Ziua Independenței.

Sunt așteptate actualizări cheie ale pieței muncii, inclusiv publicarea joi a raportului JOLTS și a raportului ADP, precum și a salariilor neagricole din iunie, vineri.
În special, Rezerva Federală va dezvălui miercuri minutele de la recenta ședință a FOMC, în cadrul căreia a făcut o pauză în ceea ce privește creșterea ratelor dobânzilor.

Piața preconizează că Fed va relua majorarea ratelor dobânzilor la următoarea ședință de politică monetară din iulie, cu o probabilitate de aproape 90% de majorare cu 25 de puncte de bază, potrivit datelor privind contractele futures ale fondurilor federale.

 

Cea mai bună perioadă de 2 săptămâni a anului pe acțiuni.

Intrăm în cea mai bună perioadă sezonieră a anului pentru Acțiuni SUA. Primele 15 zile ale lunii iulie au fost cea mai bună perioadă de tranzacționare de două săptămâni a anului din 1928.

 

 

 

Încă tensionat.

Așa cum monitorizăm de câteva săptămâni, poziționarea rămâne “întinsă”. Deși nu suntem încă în teritoriul “extrem de întins”. Citirile sub -1,0 sau peste +1,0 indică poziții extreme, care sunt semnificative în predicția randamentelor viitoare.

 

Indicele Fear and Greed Sp500

SP500 se află într-o zonă de aprovizionare pe HTF, iar indicatorul fear and greed se află în zona Extreem Greed. Analizând ansamblul, ne putem aștepta la unele corecții

 

 

 

 

NASDAQ începutul sfârșitului?

NASDAQ se prăbușește sub partea inferioară a canalului de trend care a fost în vigoare în ultima parte a “melt up-ului”. MA de 50 de zile este mult mai jos de aici.

 

 

Acțiunile se deconectează de la înrăutățirea contextului economic.

De la Bloomberg “Acțiunile globale s-au decuplat de un context economic înrăutățit, după ce au crescut cu aproximativ 13% în 2023, ceea ce a determinat avertismente din partea unora dintre cei mai importanți manageri de bani din lume că urmărirea raliului de acum încolo este o mișcare riscantă. Avertizările din ce în ce mai mari privind profiturile corporatiste conduc, de asemenea, la transmiterea mesajului.”

 

 

Raliul rincipal AI.

Vă reamintim că S&P500 s-ar tranzacționa la 3.850 dacă ați elimina numele legate de IA.

 

 

 

Atenție:

Probabilitatea unei piețe bear este la un nivel fără precedent

 

 

 

Piața petrolului este rezistenta.

Petrolul a scăzut cu 42% în ultimele 12 luni, însă piața rămâne foarte strânsă. Rezervele de petrol din SUA se află acum la cel mai scăzut nivel din 1983, iar fondurile speculative sunt short și au o expunere netă foarte scăzută la acțiunile energetice.

 

 

 

Spațiul criptografic a fost în plină ascensiune…

Dar Bitcoin rămâne rege. Capitalizarea de piață a Bitcoin este acum mai mare decât capitalizarea de piață a TUTUROR celorlalte criptomonede combinate.
Top 5 criptomonede după capitalizarea de piață:

1) Bitcoin – 582,4 miliarde de dolari
2) Ethereum – 224,2 miliarde de dolari
3) Binance Coin – 38,9 miliarde de dolari
4) Ripple – 25,8 miliarde de dolari
5) Cardano – 9,9 miliarde de dolari

Continuăm să urmărim îndeaproape acest spațiu.

 

 

ARK a lui Cathie Wood se pare că este “primul în linie” pentru un loc Bitcoin ETF

Se pare că ARK Investment Management se află înaintea BlackRock în cursa pentru un ETF Bitcoin spot, deoarece are încă o cerere anterioară în curs de soluționare la autoritatea de reglementare a valorilor mobiliare din Statele Unite.
ARK și 21Shares au depus cea de-a treia cerere pentru un ETF spot BTC în aprilie și au modificat-o săptămâna aceasta pentru a include un acord de partajare a supravegherii, făcându-l similar cu cel depus de BlackRock.
De la cererea BlackRock din 16 iunie, alte firme de investiții, precum Valkyrie, WisdomTree și Invesco, au depus din nou cereri pentru ETF-uri Bitcoin spot.

Poti citi intreg raportul de analiza fundamentala al acestei saptamani accesand linkul de mai jos:

Raport Analiza Fundamentala Saptamanala: Piete Financiare / Evenimente Economice / Calendar Economic 03-09 Iulie

 

Ca de obicei, noi nu ne laudam ca suntem cei mai buni analisti!

Nu am inventat nici roata si nici apa calda! Ca si Analiza Fundamentala, aceste informatii sunt preluate din surse externe, centralizate, filtrate si traduse din alte parti, de la oameni care au o pregatire economica net superioara si acces la date mult mai amanuntite decat noi.

Esio Academy nu isi asuma nici un merit, noi suntem simpli investitori care incearca sa ajute comunitatea si sa va ofere informatii care ar putea sa ajute in procesul decizional inainte de a actiona in pietele financiare!

Va asteptam cu drag la cele doua sedinte saptamanale de analiza live si pe canalul nostru de discord unde veti gasi multe informatii relevante si gratuite:

https://discord.gg/8DtKueheuD

Va asteptam la cursurile noastre gratuite pentru a pune bazele educatiei investitionale!

Va puteti inscrie accesand linkul de mai jos:

Curs ETF-uri GRATUIT

https://esioacademy.ro/curs-etf-uri-gratuit/

Daca vreodata ai dorit sa iei controlul asupra viitorului financiar acum este momentul!

ESIO ACADEMY te ajuta sa profiti de ele prin pachetul promotional pentru oamenii hotarati sa schimbe ceva.

Click pe imagine pentru detalii:


 

Leave a Reply