Obiectivele cursului nostru
Ne propunem sa te ajutam:
- Sa intelegi lumea investitiilor;
- Sa poti converti cu usurinta informația in capital;
- Sa lucrezi la dezvoltarea ta financiara pe termen lung.
Obiectivele tale
Cum stii ca acest curs este pentru tine?
- Vrei sa beneficiezi de educatie investiționala de calitate;
- Esti interesat/a de informație actualizata si transparenta in zona investitionala;
- Vrei sa fii independent/a financiar;
- Vrei sa faci parte dintr-o comunitate de investitori si sa beneficiezi de suport in domeniu.
Vino alaturi de noi la cursul introductiv
Programul celor 4 zile de curs
Ziua 1
In prima zi vom raspunde la cele mai frecvente intrebari legate de pietele financiare si vom oferi detalii despre evolutia lor, modul de functionare, clasificare si participantii în pietele financiare.
In aceasta faza a cursului facem o incursiune in trecut, de unde aflam originea Bursei si a termenilor folositi pana in zilele noastre. Denumirile vor fi cunoscute unor cursanți insa acum le vom pune impreuna ca într-un puzzle pentru a completa un tablou de cunostinte. Oferim, bineinteles, si exemple concrete.
Cel mai important aspect al primei zile de curs este reprezentat de faptul ca vom clarifica o serie de termeni si concepte: dinamica cerere-oferta, actiuni si prețurile lor, tipuri de obligatiuni, listarea la bursa, roadshow, bookbuilding, dividend, cupon si alte notiuni mai complexe, precum indicele bursier sau IPO.
Vom explica și cum functioneaza piata cryptomonedelor (de unde vei ințelege termeni precum blockchain, halving, minerit, DeFI, NFT, stablecoin), pietele valutara(FOREX) si imobiliara.
Vom incheia prima zi de curs cu o trecere în revista a participantilor în pietele financiare, in functie de importanta lor.
Ziua 2
Aceasta sectiune este dedicata acumularii cunostintelor despre venitul pasiv si analiza fundamentala, pentru a putea genera venituri in domeniu, si despre mediere pentru valute si indici bursieri. Iti vom explica ce sunt rata dobanzii de referința, politica monetara, inflatie si indicatori ai acesteia, indicatorul NFP, retail sales și earnings. Valutele si indicii bursieri coexista in stransa legatura, iar noi iti aratam mecanismul acestei legaturi.
Toate notiunile vor fi explicate cu exemple grafice.
Ziua 3
Dedicam aceasta etapa celui de-al doilea tip de analiza folosita in domeniul investitiilor: analiza tehnica. Vei descoperi la ce intrebari raspunde analiza tehnica, cat de importanta sunt si de ce, apoi iti vom prezenta alte exemple grafice. In acest fel vei invața cum sa identifici trenduri, directia si ciclicitatea prețului ori incheierea unui trend. Concluziile corecte conduc cu succes la scopul final – profitul.
Ziua 4
Ultima zi a acestui curs este dedicata modalitatilor de gestionare a veniturilor personale și de alcatuire a planurilor pentru atingerea independentei financiare.
In aceasta sectiune incepem prin a-ti arata care sunt greselile de gestionare a veniturilor, cat de importanta este educatia financiara pentru noi toti, cum este privita educatia financiara in Romania si care sunt modelele de urmat la acest capitol. Apoi, plecand de la general la particular, incepem prin a trasa o harta menita sa te conduca de la haos catre independenta, ce evidențiaza obiceiurile distructive din punct de vedere financiar, cu oprire la modalitatea de a-ti analiza veniturile. Recapitulam, planificam, exemplificam, pentru a ajunge la constientizarea situatiei personale si a posibilitatilor de dezvoltare.