Skip to main content

 

Raliul actual al pieței stârnește o dezbatere:

 

Este o reluare a tendinței de creștere a pieței din 2009 sau o revenire prelungită a pieței bear?

 

Să ne scufundăm în argumentele cheie:

 

Cazul bearish pare convingător!

Cu rate ale dobânzii mai mari, niveluri de îndatorare în creștere și o încetinire a activității economice. Indicele compozit economic prezice o posibilă recesiune în următoarele șase luni.

 

 

Pe de altă parte, taurii au un argument puternic.

Din punct de vedere tehnic, corecția din ianuarie 2022 până la linia de trend ascendent pe termen lung este completă, suportul rezistă, iar piața se mișcă peste media mobilă de 40 de săptămâni.

De asemenea, unii se așteaptă ca profiturile să crească rapid în 2023, desi altii sustin exact opusul atunci cand analizeaza climatul economic.

 

 

 

Daca si tu esti ca mine, adept al SMC si Price Action, fara sa te bazezi pe indicatori, atunci probabil ai observat ca pretul se afla inca in interiorul ultimul range structural Bearish pe weekly chart.

Are de acoperit anumite zone si este posibil ca piata sa scada din nou, mai ales daca FOMC va mari din nou rata de referinta.

Problema mare este atunci cand comparam cum a inceput situatia pe grafic in 2007 vs 2021.. daca eliminam aceasta corectie mai mare, arata cam la fel, nu?

 

 

 

Cu toate acestea, această perspectivă optimistă contrazice datele economice actuale, creând o dilemă.

În lipsa unui răspuns definitiv, devine esențial să ne concentrăm asupra viziunii tehnice a pieței pe termen mai scurt pentru gestionarea riscurilor.

 

În prezent, taurii dețin controlul, dar există o capcană.

Creșterea pieței este determinată de un avans redus al acțiunilor de megacapitalizare, ceea ce relevă o disparitate în ceea ce privește participarea. Această restrângere ar putea reprezenta o problemă dacă nu se extinde.

 

 

 

Cu toate acestea, raliul ar putea continua, deoarece teama de a pierde ceva (FOMO – Fear Of Missing Out) influențează sentimentul negativist.

Pe măsură ce piața crește, aceasta presează investitorii pesimiști până când aceștia cedează în cele din urmă. Această conversie a sentimentului alimentează raliul pe termen scurt.

 

 

 

În plus față de pesimism, există un nivel masiv de poziții short ale speculatorilor necomerciali față de S&P 500.

Acest lucru înseamnă potențiale achiziții pentru a susține o nouă creștere, deoarece istoria a arătat că o astfel de poziționare extremă short coincide adesea cu fundurile pieței.

 

 

 

În timp ce viziunea încă pesimistă și poziția short semnificativă asigură “combustibilul” pentru piețe pe termen scurt, urmează mai multe niveluri de rezistență.

Perspectiva tehnică indică diverse niveluri de retragere și puncte de rezistență care trebuie depășite.

 

 

 

În cele din urmă, rămâne incert dacă acesta este începutul unei noi piețe de Bull sau al unei alte reveniri pe o piață Bear.

Deși există motive de îngrijorare, este vital să ne amintim că “acțiunile urcă un zid al îngrijorării”.

În calitate de investitori, navigăm printre răsturnări de situație, prioritizăm controlul riscurilor și rămânem concentrați asupra obiectivelor pe termen lung.

 

 

S-ar putea sa te ajute si articolul urmator:

Top 10 companies in NASDAQ: 23 mai 2023

 

 

Ca de obicei, noi nu ne laudam ca suntem cei mai buni analisti!

Nu am inventat nici roata si nici apa calda! Ca si Analiza Fundamentala, aceste informatii si grafice sunt preluate din surse externe, centralizate, filtrate si traduse din alte parti, de la oameni care au o pregatire economica net superioara si acces la date mult mai amanuntite decat noi.

Esio Academy nu isi asuma nici un merit, noi suntem simpli investitori care incearca sa ajute comunitatea si sa va ofere informatii care ar putea sa ajute in procesul decizional inainte de a actiona in pietele financiare!

Va asteptam cu drag la cele doua sedinte saptamanale de analiza live si pe canalul nostru de discord unde veti gasi multe informatii relevante si gratuite:

https://discord.gg/8DtKueheuD

 

Va asteptam la cursurile noastre gratuite pentru a pune bazele educatiei investitionale!

Va puteti inscrie accesand linkul de mai jos:

Curs ETF-uri GRATUIT

https://esioacademy.ro/curs-etf-uri-gratuit/

Daca vreodata ai dorit sa iei controlul asupra viitorului financiar acum este momentul!

ESIO ACADEMY te ajuta sa profiti de ele prin pachetul promotional pentru oamenii hotarati sa schimbe ceva.

Click pe imagine pentru detalii:


Leave a Reply