Skip to main content

Ce sunt crypto monedele?

Crypto monedele sunt o forma de plata online ce poate sa fie schimbata pentru bunuri sau servicii. Foarte multe companii si-au dezvoltat propria moneda crypto ce pot fi schimbate cu produsele pe care le procura respectiva entitate.

Tehnologia Blockchain

Tehnologia din spatele crypto monedelor poarta numele de blockchain. Numele a aparut in urma metodei prin care aceasta functioneaza. In momentul in care un participant face o tranzactie ne putem imagina ca in „lantul de blocuri” se va mai adauga inca un bloc, acest lucru face ca cei care au participat cu tranzactii in acest lant pot vedea tranzactiile din urma si nimeni nu poate schimba o un bloc din trecut nici macar administratorul sistemului. Din cele spuse mai sus putem observa doua trasaturi extrem de importante ce au facut aceste crypto valute foarte populare, si anume, transparenta si siguranta.

Numarul si valoarea crypto valutelor din piata

In momentrul actual in piata regasim aproximativ 12.000 de crypto valute, al caror valoare reprezinta 2.2 trilioane de dolari, unde 60% din aceasta suma se afla in Bitcoin si Ethereum.

Cum pot cumpara o crypto moneda?

Pentru a putea achizitiona o cryptomoneda avem nevoie de un cont in cadrul unui exchange unde se transfera bani reali ce vor fi schimbati la alegerea noastra in ce crypto moneda dorim. De asemenea aceste instrumente au atras atentia atat investitorilor aflati la inceput de drum, cat si profesionistilor, astfel noi putem sa le tranzactionam la o gama foarte variata de brokeri.

 

Merita sa investesti in astfel de instrumente?

Raspunsul la aceasta intrebare este unul extrem de subiectiv deoarece depinde de cunostiintele noastre in materie de fundamental si tehnic, cat si apetit nostru la risc. Ceea ce stim cu siguranta este faptul ca aceste instrumente au oscilatii ample si reactioneaza la stiri sau diverse discursuri importante date de oameni politici sau ce detin functii inalte in banci centrale.

Leave a Reply